Zwemluier Chevron - Wasbaar (laatsten)

-20% Zwemluier Chevron - Wasbaar (laatsten)

In het kort:

 • Aan elke kant van de luier 2 rijen van drie drukknoopjes, waardoor je de luier goed verstelbaar is.. Belangrijk om die bruine boodschap binnen te houden!
 • Daarnaast ook nog eens elastiek langs de taille en de beentje, allemaal met ditzelfde doel.
 • Katoenen buitenkant met een mooie printje.
 • Binnenkant van dubbelgebreide polyester, wat ook gebruikt wordt voor sporters. Dit houdt de baby droog als deze buiten het zwembad is. Bovendien heb je zo geen giftige stoffen van bijvoorbeeld nylon tegen de huid van je baby.
 • Gemaakt in de Verenigde Staten.

In het lang:

Het grappige van zwemluiers is dat ze alleen bedoeld zijn om ontlasting op te vangen. Of je nu wegwerp of wasbaar gebruikt, de urine komt er toch uit. Een wegwerp zuigt zich bij aanraking met het water direct vol en kan daardoor de urine ook niet meer opnemen.

SmartBottoms adviseert geen extra absorbtie toe te voegen aan dit product omdat dit het kind zwaar maakt in het zwembad. Bovendien is het niet nodig voor de absorbtie, omdat een zwemluier hier niet voor is bedoeld.

Om de taak van ontlasting opvangen goed te vervullen, is het belangrijk een zwemluier te hebben met een goede pasvorm langs de benen en de taille. Daarom heeft de SmartBottoms zwemluier een verstelbare sluiting met meerdere drukknoopjes, zodat je het luiertje goed bij de bouw van het lijfje van jou kindje kunt aanpassen. SmartBottoms gebruikt ook elastiek langs de hele bovenrand en helemaal rond het beentje. Als je een pocketluier zou gebruiken als zwemluier, dan zou je snel een gat krijgen aan de voorkant bij de buik. Dit kan net weer die ontsnaproute zijn voor de ontlasting. Bij de SmartBottoms  zwemluier is dat gat gedicht.

En het ingewikkelde stuk:

Elke zwemluier is net weer anders gemaakt. Sommige merken gebruiken hetzelfde waterdichte materiaal (PUL) als ze voor hun gewone luiers gebruiken. Er wordt dan alleen een extra laag toegevoegd om het PUL (waterdichte materiaal) van de babyhuid af te houden. Omdat niet alle PUL hetzelfde is gemaakt, zou ik het PUL nooit direct op de babyhuid gebruiken. Andere bedrijven gebruiken een ongelamineerde katoen of polyester en voeren dit met nylon. Nylon is bijna altijd behandeld met een chemische stof om die nylon waterdicht te maken. Juist hierom wordt nylon niet geadviseerd voor op de babyhuid. SmartBottoms zwemluiers hebben een katoenen buitenkant met printje en ze worden gevoerd met een dicht gebreide polyester rekbare stof. Dit is een stof die ook gebruikt wordt voor sporters. Deze stof helpt de ontlasting binnen de luier te houden en trekt het vocht weg van de baby. Als je kindje buiten het zembad lang met een natte luier loopt, kan er uitslag ontstaan. Door deze kwaliteitsstof aan de binnenkant van de luier, heb je hier veel minder kans op.  De baby blijft de baby dus beter droog buiten het bad.

 

Een zwemluier waar goed over is nagedacht, gemaakt van kwaliteitsmaterialen en in elkaar gezet onder goede werkomstandigheden.

 

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
 • Merk: SmartBottoms
 • Model: Zwemluier
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • €16,00
 • €12,80
 • Excl. BTW: €10,58

Beschikbare opties:

Tags: SmartBottoms, zwemluier, wasbare zwemluier, streep, zigzag