Pocketluiers zijn zeer gemakkelijke wasbare luiers welke bestaan uit 2 losse delen. De waterdichte buitenkant heeft een ingenaaide pocket waar je de losse booster(s) in kunt steken. Wanneer je de boosters in de pocket steekt vormt de luier 1 geheel en is hij net zo eenvoudig aan te doen en te verschonen als een all-in-one luier. Omdat ze zo makkelijk om te doen zijn zijn ze zeer geliefd bij papa’s, opa’s en oma’s en de opvang. Ook wanneer je van een snelle en makkelijke luier houd, zijn pocketluiers ideaal.

Aan de linkerkant van de pagina kun je filteren op sluiting en/of materiaal. Op onze informatie pagina vind je de absorptie tabel voor wasbare luiers, hier kun je eenvoudig vergelijken welke pocketluiers het meest opnamen, maar ook bijvoorbeeld waar ze gemaakt zijn en waarvan ze gemaakt zijn.


Wasbare pocketluier

Een pocketluier is een van de makkelijkste wasbare luiers van alle wasbare luier systemen. Hij bestaat uit 2 delen, een waterdichte buitenkant met pocket en de booster(s).  Doordat hij uit 2 delen bestaat is hij makkelijk aan te passen in absorptie en heel snel droog. Je stopt de booster(s) in de pocket en zo maak je 1 geheel, hierdoor is hij gemakkelijk aan en uit te doen. Je doet hem met hetzelfde gemak om als een wegwerp luier en daarom is hij geliefd bij opa's en oma's, de opvang en papa's. Maar ook in je eigen luier stapel is het een fijne toevoeging.

Een pocketluier doe je eenvoudig aan en uit, wanneer hij vuil is gaat hij in zijn geheel in de was. Wil je weten hoe je een wasbare luier wast, kijk dan bij de wasinstructie voor wasbare luiers. De waterdichte hoes van een pocket mag niet in de droger, maar de boosters vaak wel en hierdoor zijn ze snel droog. Een pocketluier is wel lekgevoeliger dan een tweedelig systeem, denk eraan dat hij goed aansluit bij de beentjes om lekken te voorkomen. Een wasbare pocketluier met dubbele lekgootjes bied al meer garantie.

Alle wasbare luiers bij Mooregreen hebben een absorptie test doorstaan, hier hebben we een handige absorptie tabel gemaakt.  Op de tabel vind je veel meer informatie dan enkel de absorptie van een specifieke luier, maar ook de maatvoering, in welk land het geproduceerd is, of hij een certificaat heeft en welke sluitingen er verkrijgbaar zijn. Van de boosters is ook een absorptie tabel gemaakt, zo kun je eenvoudig vergelijken welke booster het meest absorbeert.

Merken pocketluiers

Bij Mooregreen vind je pocketluiers van Bamboolik, Little Lamb, Piriuki en Thirsties.