Resultaat 1–30 van de 53 resultaten wordt getoond

Een wolbroek is een overbroekje gemaakt van wol, wol is afkomstig van een schaap. De wol van een schaap bevat een natuurlijk wolvet genaamd lanoline. Lanoline maakt een wolbroek waterdicht en daarom zijn wolbroekjes perfect voor het gebruik met wasbare luiers. Vooral voor kindjes die in de nacht veel plassen, buikslapers of mensen die liever geen PUL gebruiken zijn wolbroekjes perfect. Voor het gebruik dien je ze te lanoliseren, hoe je dat doet vind je op de informatiepagina onder het kopje ‘wolbroek lanoliseren‘.

Een wolbroek heeft in de meeste gevallen geen sluiting maar is een optrek model. Dit betekend dat je kindje geen sluiting bij de buik heeft en je het broekje over de luier heen trekt als broek. Ze bestaan ook met klittenband sluiting, deze zijn vrij plat en wordt niet als vervelend ervaren door kinderen.


Wolbroek voor over wasbare luiers

Wanneer je een kindje hebt die lange nachten slaapt, veel plast of op zijn of haar buik slaapt is een wolbroek een uitkomst. Ze staan garant voor droge nachten (mits voldoende absorptie in de luier) en zitten heerlijk comfortabel voor je kindje. Ook wanneer je liever geen PUL gebruikt is wol een goed alternatief. Met een wolbroek sluit je een wasbare luier uit het tweedelig systeem water dicht af.

Wol komt van een schaap en bevat een natuurlijk wolvet. Dat wolvet noemen we ook wel lanoline, een dikke hele vette gele substantie. Lanoline is van nature aanwezig in wol en maakt het wolbroekje deels waterdicht. Door je wolbroek voor gebruik te lanoliseren creëer je een waterdichte laag op de wolbroek waardoor hij erg goed als wasbaar overbroekje functioneert.

Wol is vocht regulerend, wat betekend dat hij ook nog wat vocht op kan nemen. Hij vervangt geen luier, dus voldoende absorptie aan de binnenkant is van cruciaal belang. Juist bij veelplassers en buikslapers is het net dat beetje extra wat een wolbroek opneemt waardoor je kindje niet doorlekt. Een ander groot voordeel aan wol is dat het warmte regulerend is, hierdoor zal je kindje het niet te warm of te koud hebben in een wolbroek. Het is heerlijk koel in de zomer, en lekker warm in de winter.

Een wolbroek is verkrijgbaar in 2 varianten, een wolwikkel of een wol optrekbroek. Een wolwikkel sluit zoals een PUL overbroekje dat ook doet, met klittenband in dit geval. Een wol optrekbroek heeft geen sluiting, maar trek je simpel gezegd op over de wasbare luier. Omdat hij geen sluiting heeft zit dit prettiger voor buikslapers en heb je minder kans op lekkage. Daarnaast zijn de wol optrekbroekjes verkrijgbaar in 2 lengtes, longies of shorties. Een longie heeft lange pijpen, een shortie heeft korte pijpen.

Een wolbroek (wikkel of optrek) past over alle voorgevormde luiers en vouwluiers. Je koopt ze op maat, en koop liever een maat te groot dan te klein. Wil je weten hoe je een wolbroek lanoliseert? Dit vind je op de informatiepagina onder 'Wolbroek lanoliseren'

Bij Mooregreen koop je wolbroekjes van de volgende merken: Popolini, Hu-da en Manymonths.