Met een overbroekje maak je een tweedelige wasbare luier waterdicht. Je vindt ze hier van diverse merken, in diverse maten, sluitingen en printjes.


Wasbaar overbroekje voor wasbare luiers

Om een tweedelige wasbare luier waterdicht af te sluiten, ben je een overbroekje nodig. Vroeger was dit een strikslip, gemaakt van plastic. Tegenwoordig zijn ze een stuk eenvoudiger, sluiten ze zeer makkelijk en zijn ze gemaakt van PUL of wol. 

Een overbroekje is verkrijgbaar in diverse maten en variaties. Je hebt, newborn,  one-size of juist sized overbroekjes. Daarnaast heb je optrek broekjes van PUL of wol. Een wasbare cover sluit met drukknopen of klittenband. 

Over het algemeen past een overbroekje over de meeste luiers, maar soms vallen ze heel slank of juist ruim. In de productomschrijving wordt dit vermeld, zodat je goed kunt kijken of dit hét overbroekje is. Wanneer je je afvraagt of het past, kun je ook ons ook mailen.

Merken

Bij Mooregreen.nl vindt je overbroekjes van de volgende merken; Bamboolik, Blümchen, Ella's House, Hu-da, Little Lamb, Petit Lulu, Popolini, Thirsties, Totsbots.

Bamboolik is verkrijgbaar in one-size en XL en hebben het OEKO-TEX certificaat. One size past van ongeveer 4 tot 15 kilo, XL past van ongeveer 15 tot 25 kilo. Ze vallen ruim en passen daarmee over de meeste merken voorgevormde en vouwluiers. Ze hebben dubbele lekgootjes en zachte dunne fleecerandjes. De rug en beenzijde zijn ingezet met zacht elastiek. Ze zijn gemaakt van PUL en ze sluiten klittenband.

Blümchen is verkrijgbaar in newborn, one-size en XL. De newborn covers passen goed vanaf ongeveer 3 tot 6 kilo, de one-size covers passen tot van ongeveer 3 tot 15 kilo en de XL covers passen ongeveer 8 tot 25 kilo. De newborn cover past goed over newborn luiers, prefolds en vouwluiers. De one-size luier past goed over de meeste voorgevormde luiers, maar niet de heel brede merken. De XL past over alle voorgevormde luiers, prefolds en vouwluiers. De rug en beenzijde zijn ingezet met strak elastiek, dit kan soms striemen. Ze zijn gemaakt van PUL en sluiten met klittenband of drukknopen. 

Ella's House is verkrijgbaar in maat S, L en XL. Maat S past van ongeveer 3 tot 9 kilo, maat L van ongeveer 6 tot 15 kilo en maat XL van ongeveer 12 tot 21 kilo. Omdat ze sized zijn, passen ze goed bij luiers welke ook op maat vallen. Over one-size luiers past maat S en daarna L. Ze hebben dubbele lekgootjes en de rug en beenzijde zijn ingezet met zacht elastiek. Ze zijn gemaakt van PUL en sluiten met klittenband.

Hu-da is verkrijgbaar in optrek overbroekjes en wolbroeken. Deze zijn sized verkrijgbaar. Optrekbroekjes zijn ideaal bij buikslapers en kindjes die snel last krijgen van striemen, ze hebben namelijk super zachte fleece randjes. Wolbroekjes zijn ideaal bij buikslapers, kindjes welke snel striemen krijgen, veelplassers en langslapers. Een wolbroekje dien je te lanoliseren voor gebruik, maar zijn dan 100% waterdicht. Optrekbroekjes zijn verkrijgbaar in 4 maten, wolbroekjes in 5 maten en passen over vrijwel alle voorgevormde luiers, prefolds en vouwluiers.

 

Little Lamb is verkrijgbaar in 3 maten, maat 1, 2 en 3 en zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Maat 1 past goed vanaf ongeveer 3 tot 9 kilo, maat 2 vanaf ongeveer 9 tot 17 kilo en maat 3 vanaf ongeveer 15 kilo. Ze vallen vrij breed en passen daarmee vrijwel over alle voorgevormde luiers, prefolds en vouwluiers. Ze hebben dubbele lekgootjes en de rug en beenzijde zijn ingezet met elastiek, ze kunnen soms wat striemen. Ze zijn gemaakt van PUL en sluiten met klittenband.

 

Petit Lulu is verkrijgbaar in newborn, one-size en optrekbroekjes. De newborn variant past vanaf ongeveer 2 tot 6 kilo, de one-size vanaf ongeveer 4 tot 15 kilo en de optrekbroekjes zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten. Ze passen overwegend over de meeste voorgevormde luiers, maar niet de hele brede. Over prefolds en vouwluiers passen ze heel goed. De one-size overbroekjes zijn te gebruiken als SIO systeem door er boosters in vast te klikken. Ze hebben geen dubbele lekgootjes, maar super zachte fleecerandjes. Hierdoor zijn ze zeer goed geschikt voor kindjes met een gevoelige huid welke snel striemt. Ze zijn gemaakt van een polyester met een laagje PUL en sluiten met drukknopen of klittenband.

 

Thirsties is verkrijgbaar in 3 maten, maat 1, 2 en 3. Maat 1 past goed vanaf ongeveer 3 tot 9 kilo, maat 2 vanaf ongeveer 9 tot 17 kilo en maat 3 vanaf ongeveer 15 kilo. Ze vallen vrij breed en passen daarmee vrijwel over alle voorgevormde luiers, prefolds en vouwluiers. Ze hebben dubbele lekgootjes en de rug en beenzijde zijn ingezet met zacht elastiek. Ze zijn gemaakt van TPU en sluiten met klittenband of drukknopen.

 

Totsbots is verkrijgbaar in 2 maten, maat 1 en 2 en hebben het OEKO-TEX certificaat. Maat 1 past goed vanaf ongeveer 2,7 tot 8 kilo, maat 2 past vanaf ongeveer 4 tot 16 kilo. Ze vallen normaal en passen vrijwel over alle voorgevormde luiers, prefolds en vouwluiers. Ze hebben géén dubbele lekgootjes, wel hebben ze rug en been elastiek. Ze zijn gemaakt van PUL en sluiten met klittenband.