Op deze pagina vind je een overzicht van alle wasbare luiers in het Mooregreen assortiment. Ze staan gesorteerd per systeem, zo kun je makkelijker zoeken. Daarnaast kun je gebruik maken van de filters aan de linkerkant, filter eenvoudig op type sluiting, type luier, maatvoering, materiaal of merk.

Wanneer je nieuw bent in de wereld van herbruikbare luiers kunnen wij ons voorstellen dat het aanbod overweldigend is. Daarom hebben wij de luierkeuzehulp gemaakt, hier kun je eenvoudig lezen hoe alles werkt en wat de plus- en minpunten zijn van elk systeem. Wil je liever persoonlijk contact dan kun je ons mailen, appen of bellen. Daarnaast geven wij consulten, op afstand en bij ons thuis. Wil je liever wasbare luiers huren? Dat kan! Je kunt eenvoudig wasbare luier pakketten huren of losse wasbare luiers huren.

Wil je graag weten hoeveel een specifieke herbruikbare luier absorbeert, dat vind je in de absorptie tabel wasbare luiers. Daarnaast hebben wij een absorptie tabel voor de boosters/inleggers. Vergelijk eenvoudig welke het meest absorbeert!


Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn terug van weggeweest, hipper en makkelijker dan vroeger. De verhalen van vroeger zijn niet te vergelijken met de herbruikbare luiers van nu, want die zijn net zo makkelijk te gebruiken als een wegwerpluier. Op Mooregreen.nl vind je een ruim assortiment van bijna 20 verschillende merken. Wasbare luiers zijn te vinden in verschillende maten, printjes, kleuren en sluitingen.

Twijfel je nog of wasbare luiers iets voor je zijn of twijfel je over welk systeem het beste is? Bij Mooregreen.nl kun je wasbare luiers huren in een wasbare luier huurpakket. Hierin zitten alle systemen, van diverse merken. Zo kun je goed testen welke luiers het beste zitten bij jouw kindje en welk systeem je het prettigst vindt. Daarnaast kun je gebruik maken van de luierkeuzehulp: Aan de hand van je wensen en de voor- en nadelen per luiersysteem kies je de luier die het beste bij jullie situatie past!

Wasbare luiers voordelen

Wasbare luiers kennen vele voordelen, van geldbesparing tot het beperken van afval. Door wasbare luiers te kopen, bespaar je tot 22 kilo afval per maand per kind. Een wasbare luier bevat, in tegenstelling tot een wegwerpluier, geen chemische toevoegingen om te absorberen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals katoen, hennep en bamboe creëer je een perfect absorberende luier, zonder toevoegingen van chemische materialen. Als laatste, en zeker niet minste, voordeel: met wasbare luiers bespaar je veel geld. Wanneer je een volledig wasbaar luier pakket aanschaft, scheelt je dit minimaal € 500 euro voor de gehele luierperiode. Een tweede of daaropvolgend kindje zit vervolgens gratis in de luiers. Win win! Alle voordelen van wasbare luiers vind je op de informatiepagina.

Wasbare luiersystemen

Als je net begint met wasbare luiers, kunnen alle termen een beetje overweldigend zijn. AIO? Pocket? Tweedelig? Wat betekent het allemaal? Wij leggen het duidelijk en overzichtelijk uit op de informatiepagina. Hier leggen wij systeem per systeem kort uit wat het inhoud.

All-in-one wasbare luier (AIO)

De all-in-one is de makkelijkste wasbare luier die je kunt vinden. Ze bestaan uit 1 stuk, het waterdichte overbroekje en de absorberende binnenkant zijn aan elkaar vastgenaaid. Hiermee doe je hem met hetzelfde gemak om als een wegwerpluier. Hij gaat ook in zijn geheel in de wasmachine.

Pocket luier (pocket)

Een pocket luier is ook een heel gemakkelijk herbruikbare luier, bijna net zo gemakkelijk als een all-in-one. De waterdichte buitenkant heeft nu een ingenaaide pocket, waar je losse boosters in kan schuiven. Dit systeem is vooral gewild voor de opvang en voor papa's en is vaak redelijk goedkoop.

All-in-three (AI3)

De all-in-three luier is een hybride luier en bestaat uit 3 delen. De stoffen buitenkant is hetgeen wat je ziet, daarin vast klik je een cradle. De cradle is het waterdichte hoesje wat je boosters omsluit. Dit is een stuk minder polyester dan een gemiddeld overbroekje, en daarom erg gewild. De boosters zijn je absorptie en je kunt er zoveel gebruiken als nodig. Bij het verschonen verschoon je bij enkel urine alleen de boosters. Bij ontlasting op de cradle klik je deze los en gooi je deze met de boosters in de luieremmer. De stoffen buitenkant kun je opnieuw gebruiken.

Snap-in-one (SIO)/ All-in-two

Een snap-in-one luier of all-in-two luier bestaat uit een overbroekje en losse boosters. Deze boosters klik je vast of leg je los in het overbroekje om zo 1 geheel te creëren. Doordat je met losse boosters werkt kun je de absorptie goed aanpassen aan je kindje. Dit systeem werkt zeer gemakkelijk en is daarmee erg geliefd bij de opvang, oppas en papa's. Bij het verschonen verschoon je bij enkel urine alleen de boosters. Bij ontlasting op het overbroekje gaat hij in zijn geheel in de luieremmer.

Voorgevormde luiers

Voorgevormde luiers zijn onderdeel van het tweedelig systeem. Dit is daarbij ook het meest lekvrije systeem, omdat je de absorberende binnenkant zo kunt samenstellen dat het heel veel absorbeert en de binnenluier elastieken heeft. Je sluit hem altijd af met een waterdicht overbroekje, gemaakt van PUL of wol. Bij het verschonen gaat enkel de voorgevormde luier in de was, het overbroekje kun je afnemen of laten luchten en opnieuw gebruiken.

Vouwluiers

Vouwluiers zijn ook onderdeel van het tweedelig systeem, maar deze luiers moet je vouwen. Ze lijken hiermee op de ouderwetse wasbare luiers, zoals je oma en moeder deze kennen. Je vouwt de luier om je kindje, sluit hem af met een snappi of boingo en dan sluit je de wasbare vouwluier af met een wasbaar overbroekje. Dit is het meest goedkope systeem, en nog steeds erg geliefd in de wasbare luierwereld. De vouwluier gaat na gebruik in de was, het overbroekje kun je afnemen of laten luchten en opnieuw gebruiken.

Wasbare overbroekjes

Een wasbaar overbroekje heb je nodig om een voorgevormde luier of wasbare vouwluier waterdicht mee af te sluiten. Ze zijn gemaakt van PUL of wol en vormen een waterdichte barrière tussen de absorberende binnenluier en de kleding van je kindje. Na een hele dag of nacht mag hij in de was, een wolbroek gaat na enkele weken in de was.

Wasbare oefenbroekjes

Een wasbaar oefenbroekje is een fijne aanvulling wanneer je bezig bent met zindelijkheidstraining bij je kindje. Het zijn geen voltallige luiers, maar gemaakt voor het absorberen van ongelukjes. Wanneer je kindje vaker droog is kun je met een oefenbroekje meer vertrouwen geven. Je kindje kan een pull-up oefenbroekje makkelijk zelf aan en uit doen.

Wasbare junior luiers

Een wasbare junior luier biedt uitkomst wanneer je een ouder kindje hebt dat niet (volledig) zindelijk is. Deze luiers zijn speciaal gemaakt voor kinderen boven de 6 jaar en absorberen daarmee ook grotere plassen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en prints.

Wasbare zwemluiers

Een wasbare zwemluier is perfect wanneer je met je kindje gaat zwemmen. Of dit nou in de zee, het zwembad of de achtertuin is, maakt niet uit. In plaats van na elke zwembeurt een wegwerp zwemluier weg te gooien, stop je hem in de wasmachine en gebruik je hem keer op keer opnieuw. Ze zijn verkrijgbaar in 3 maten, en daarmee aanpasbaar op het gewicht van je kindje. Je bespaart veel geld door gebruik te maken van een wasbare zwemluier.

Wasbare luiers wassen

Wasbare luiers wassen is eenvoudig: je wasmachine doet het werk voor je. Vroeger werden de katoenen luiers op de hand gewassen en was het een heel gedoe. Tegenwoordig is het makkelijker gemaakt, en dat maakt het leuker. Wanneer een luier gebruikt is bewaar je hem droog in een wetbag of luieremmer. Zodra je wasmachine voor 75-90% vol is, is het tijd om te wassen (vaak na 2 a 3 dagen) Je haalt je wasbare luiers met wasnet en al uit je luieremmer en stopt dit open in de wasmachine. Of je keert de wetbag binnenste buiten en gooit alle luiers in de wasmachine. Je draait eerst een korte koude was (45 a 60 minuten) met wasmiddel en (indien gewenst) een beetje blauwe biotex. Daarna draai je een warme was van 60 graden. Zo zijn je luiers perfect schoon. De uitgebreide wasinstructie kun je vinden op de informatiepagina.

Wasbare luiers kopen

Bij Mooregreen.nl vind je een ruim assortiment wasbare luiers en accessoires zoals romperverlengers, lanoline, wasbare billendoekjes, inlegvellen en wasbare boosters/inleggers. Het huren van wasbare luiers met een wasbare luier huurpakket behoort ook tot één van de mogelijkheden. Wil je eerst meer informatie? Bekijk dan onze informatiepagina of neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.