Waarom Wasbare Luiers?

1. Beter voor je baby

2. Goedkoper

3. Beter voor het milieu

4. Leuk en modebewust

5. Makkelijk

 

Wasbare luiers van MooreGreen

Wasbare luiers zijn herbruikbare luiers die je, in tegenstelling tot wegwerpluiers, niet weggooit na gebruik. Deze luiers hebben veel voordelen ten opzichte van wegwerpluiers. Bij Mooregreen kun je online wasbare luiers kopen.

Wasbare luiers zijn beter voor je baby

Wegwerpluiers bevatten verschillende chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je baby, met name doordat deze nog zo'n  dunne en kwetsbare huid heeft. Wegwerpluiers kunnen stoffen als dioxine, natrium polyacrylaat, tolueen en dipenteen bevatten. De verf, parfum en het plastic die worden gebruikt in wegwerpluiers worden in verband gebracht met allergieën en zelfs met astma. Wasbare luiers worden veelal gemaakt van bamboe of katoen. Dit zijn materialen die niet schadelijk zijn voor je baby.

Wasbare luiers zijn goedkoper dan wegwerpluiers

Soort luier Kosten voor de hele luierperiode
Wasbare luier € 594,-  (€ 418,74 tot € 768,74)
Wegwerpluier € 1430,- (€ 1105,- tot € 1755,-)
 

Kosten wegwerp luiers

Voor een duurder merk wegwerpluier betaal je ongeveer € 0,27 per luier. Bij een geadviseerd gemiddeld gebruik van 6.500 luiers kost dat in totaal € 1755,- per kind.

Voor een goedkoper merk wegwerpluier betaal je ongeveer € 0,17 per luier. Dit is in totaal € 1105,- per kind.

Kosten wasbare luiers

De kosten van het wassen van je wasbare luiers komen neer op € 168,74 euro per kind gemiddeld: € 1,18 euro per week voor 2 jaar en 9 maanden. (€ 1,10 x 52 weken x 2.75 jaar = €168,74)

Een goedkoop pakket wasbare luiers kost ongeveer € 250,-. Wanneer we de waskosten hierbij optellen, komt dat neer op € 418,74.

Een duurder pakket wasbare luiers kost ongeveer € 600,-. Wanneer we de waskosten hierbij optellen, komt dat neer op € 768,74.

Houd er ook rekening mee dat kinderen met een wasbare luier vaak eerder zindelijk zijn dan kinderen met een wegwerp luier. Daarnaast kun je de wasbare luiers ook gebruiken voor volgende kinderen. Hierdoor bespaar je nog meer geld.

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu

Een kindje draagt gemiddeld vijf luiers per dag: dit is zo’n 22 kilo afval per maand. Ook als je het gebruik van de wasmachine ( en eventueel de droger) meerekent, zijn wasbare luiers veel minder belastend voor het milieu dan wegwerpluiers. Wanneer je de luiers op 60 graden wast en ze droogt in de wasdroger, is de CO2-uitstoot 1,5 keer lager dan wanneer je wegwerpluiers gebruikt. Wasbare luiers kun je echter ook prima wassen op 40 graden en aan de waslijn laten drogen. In dat geval is de CO2-uitstoot zelfs 2,5 keer lager. Let op: als je kindje ziek is, raden we wel aan om de luiers op 60 graden te wassen.

Op de vuilnisbelt duurt het tot 500 jaar voordat een wegwerpluier is afgebroken, dus het blijft wel even stinken!

Wasbare luiers zijn er in leuke kleuren en prints

De saaie katoenen lappen waar veel mensen aan denken bij wasbare luiers zijn al lang verleden tijd. Wasbare luiers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en leuke prints. Bekijk bijvoorbeeld eens deze leuke luiers met print en effen kleuren.

Hoe kies ik de juiste wasbare luier voor mijn baby?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten wasbare luiers. MooreGreen helpt je graag om de perfecte wasbare luier voor jouw baby te kiezen.

1. Kies het materiaal

Wasbare luiers worden gemaakt van verschillende materialen. Je kunt kiezen uit katoen, bamboe of een combi, eventueel met hennep.. Een luier van katoen gaat vooral heel lang mee. De bamboe luiers absorberen het beste en een combi met hennep houd het vocht heel goed vast. Lees meer over deze verschillende materialen.

2. Kies een model

Je kunt kiezen uit verschillende modellen wasbare luiers:

Deze modellen hebben allemaal hun voor- en nadelen. Bekijk de luierkeuzehulp om erachter te komen welk model het beste bij jou en je baby past.

3. Drukknoopjes of klittenband

Je hebt de keuze uit wasbare luiers met klittenband of met drukknoopjes. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen.

Wasbare luiers met klittenband

  • Verschonen van de luier gaat sneller
  • Betere pasvorm omdat elke maat valt in te stellen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Lijken qua gemak veel op de wegwerp luier

Wasbare luiers met drukknoopjes

  • Blijven lang goed, minder slijtage
  • Drukknoopjes zitten altijd glad onder kinderkleding: geen opgekruld klittenband
  • Gemakkelijk wasbaar
  • Duurzaam en sterk
  • Gaan niet aan andere luiers vastzitten, dus ook minder beschadigend
 

4. Probeer verschillende soorten luiers

Oriënteer je op de verschillende soorten wasbare luiers. Kies een aantal luiers waarvan je denkt dat ze het beste bij jou en je baby passen en probeer deze uit. Wanneer je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Mooregreen.

Makkelijk

Al die nieuwe ontwerpen, ik ben eraan verslaafd geraakt. Niet teveel verschillende merken kopen, anders zoek je je naar in de berg met inleggers, overbroekjes etc, wat er bij elkaar hoort. Koop één merk als de hoofdmoot en doe daar leuke dingen bij. Met elke modegrill komen er weer andere ontwerpen bij.

In de webshop van MooreGreen kun je Wasbare luiers kopen.