Barnsteensieraden zijn gemaakt van echt Baltisch barnsteen (amber), eeuwenoud en zeer bekend. Barnsteen staat bekend als natuurlijke pijnstiller en heeft een ontstekingsremmende werking. Het dragen van een barnstee narmband of ketting kan verlichting geven bij doorkomende tandjes of andere ongemakken.

Het kauwen op iriswortel kan extra verlichting geven bij doorkomende tandjes. De sappen die vrij komen hebben een pijnstillende werking.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Barnsteen

Barnsteen (amber) is gefossiliseerd hars van naaldbomen uit het Scandinavisch gebied en miljoenen jaren oud. Het komt uit de Baltische Staten, waardoor het ook wel Baltisch barnsteen wordt genoemd. Barnsteen is al duizenden jaren oud, vroeger stonden er miljoenen naaldbomen in de Baltische staten. Deze naaldbomen sneuvelden, kwamen in de rivieren terecht en spoelden naar de Oostzee. De Oostzee veranderde deze fossiele hars in ruim 2 miljoen jaar tijd in barnsteen, waardoor er heel veel prachtige kleuren en vormen zijn ontstaan.

Barnsteen heeft een pijnstillende, ontsteking remmende en helende werking welke negatieve energie weghaalt uit het lijf. Omdat het een pijnstillende werking heeft, wordt het graag gebruikt bij kindjes met pijn door doorkomende tandjes. Een natuurlijke pijnstiller is dus het dragen van een barnsteen armband of ketting. De werking wordt gestimuleerd door het op de huid te dragen, door onze lichaamswarmte wordt het hars warm en komen de sappen naar buiten welke pijnstillend zijn. Ook bij volwassenen kan het dragen van barnsteen, eventueel gecombineerd met edelstenen, een positieve invloed hebben.