Toont alle 10 resultaten

Wanneer je borstvoeding geeft of wil geven kun je kiezen voor een duurzaam alternatief, namelijk wasbare zoogcompressen. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe, hennep of een mix hiervan. Ze hebben een waterdichte laag van PUL of fleece. Herbruikbare zoogcompressen voelen prettiger aan op de borst en plakken niet aan je tepel. Na gebruik kun je ze eenvoudig wassen en hergebruiken. Bij Mooregreen vind je een ruim assortiment aan wasbare zoogcompressen, in diverse afmetingen van diverse merken. Je kunt filteren op het materiaal waar ze van gemaakt zijn en of ze een waterdichte laag hebben van PUL of fleece.

Wil je weten hoeveel  herbruikbare zoogcompressen absorberen? Dit kun je makkelijk met elkaar vergelijken in de absorptietabel zoogcompressen op de informatie pagina.


Wasbare zoogcompressen

Wasbare zoogcompressen zijn een duurzamer alternatief voor wegwerp zoogcompressen. Daarnaast voelen ze prettiger aan op de huid omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ze plakken niet aan je tepels en broeien niet. Omdat je ze keer op keer kunt hergebruiken bespaar je veel geld en verminder je je afval productie. Ze zijn verkrijgbaar in diverse formaten, passend op de behoefte van absorptie en de grootte van jouw borsten. Daarnaast kun je kiezen voor een waterdichte laag van PUL of fleece.

Afvalvermindering met wasbare zoogcompressen

Wegwerp zoogcompressen zorgen voor een flinke stapel afval, je verschoont ze immers bij elke voeding. Vooral in het begin zal het dan ook flink kunnen bulken en dat is zonde. Zonde van de hoeveelheid afval en zonde van je geld. In elke wegwerp zoogcompres zit plastic verwerkt en dat is niet duurzaam en slecht voor onze planeet. Om die reden zijn herbruikbare zoogcompressen een stuk duurzamer. Ze worden gemaakt van natuurlijk materiaal zoals bamboe, katoen, hennep of een mix hiervan. Wel worden ze afgesloten met een waterdichte laag van PUL of fleece. PUL is een stof welke gelamineerd is met een dunne laag polyurethaan, plastic dus. Fleece is 100% polyester, wat ook plastic is. Wel is het zo dat dit een stuk minder plastic bevat dan 1 losse wegwerp zoogcompres. Door het product keer op keer te hergebruiken verminder je de plastic toename in de wereld en zorg je beter voor ons milieu.

Met 8 paar zoogcompressen kom je meestal goed uit tussen het wassen en drogen door. Het wassen van je duurzame zoogcompressen doe je eenvoudig in een wasnet.

Merken wasbare zoogcompressen

Bij Mooregreen vind je wasbare zoogcompressen van de volgende merken: Culla di Teby, Ella's House, ImseVimse, Little Lamb, Mooregreen & Myllymuksut.