Toont alle 17 resultaten

Wasbare tampons zijn een duurzaam alternatief voor de wegwerp tampon. Ze worden gemaakt van biologisch katoen zonder toevoeging van schadelijke stoffen. Hierdoor zijn ze veilig inwendig te dragen. Door het gebruik van wasbare tampons heb je minder kans op schimmelinfecties en ervaren vrouwen vaker minder menstruatie klachten als buikkrampen en bloedverlies.

Voor gebruik rol je het stof stof redelijk stevig op en sluit je hem met het vastgezette touwtje. Daarna kun je hem inbrengen zoals een wegwerp tampon. Denk eraan dat je een wasbare tampon ook om de 4 uur moet vervangen om TSS te voorkomen.

Wil je weten hoeveel een wasbare tampon absorbeert? Dit kun je vinden in de absorptie-tabel voor wasbare verbanden.


Wasbare tampons

Herbruikbare tampons worden gemaakt van biologisch katoen zonder toevoeging van schadelijke stoffen of bleekmiddelen zoals een wegwerp tampon. Het zijn dubbele stukjes stof die je oprolt en vast zet met een touwtje. Hierdoor is het zeer slank op te rollen en eenvoudig in te brengen. Een deel van het touwtje hangt naar buiten waardoor je de tampon er gemakkelijk weer uit kan halen. Veel vrouwen ervaren minder buikkrampen en bloedverlies bij het gebruik van wasbare verbanden en tampons.

Met het gebruik van een wasbare tampon bespaar je een veel geld en reduceer je je afvalproductie. Je kunt voor je gehele menstruatie deze tampons gebruiken, of ze combineren met wasbaar maandverband of een cup. Wanneer je de tampons voor de gehele periode wil gebruiken raden wij minimaal de volgende hoeveelheden aan: 6 tot 8 lichte tampons, 10 tot 12 medium tampons en 6 tot 8 zware tampons.

Wij verkopen de duurzame tampons van het merk ImseVimse