Resultaat 1–30 van de 32 resultaten wordt getoond

Wasbare inlegkruisjes zijn een fijn alternatief voor wegwerp inlegkruisjes. Omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen broeit het niet, krijgen veel vrouwen minder menstruatieklachten en heb je minder kans op een schimmelinfectie. Een wasbaar inlegkruisje is ook veilig te gebruiken bij een zwangerschap. Ze zijn verkrijgbaar van diverse merken, formaten, sluitingen en kleuren. Aan de linkerkant van deze pagina kun je filteren op de sluiting, materiaal en wel of geen PUL, zo kun je sneller zoeken naar de gepaste sluiting, materiaal of waterdichte laag.

Op de informatiepagina vind je een absorptie-tabel van alle soorten wasbare inlegkruisjes in het Mooregreen assortiment.


Wasbare inlegkruisjes

Wasbare inlegkruisjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen: vaak van bamboe, katoen, hennep of juist een mix. Deze lagen stof vormen een absorberende kern die je goed kunt gebruiken tijdens je menstruatie of bij incontinentieproblemen. Veel vrouwen ervaren minder buikpijn en bloedverlies naarmate ze langer wasbare verbanden gebruiken, een heel fijne bijkomstigheid.

Met wasbare inlegkruisjes bespaar je veel afval en geld. Je hebt er ook aanzienlijk minder van nodig dan met wegwerp inlegkruisjes. Wanneer je minimaal 6 tot 8 inlegkruisjes hebt, kun je je menstruatie doorkomen (icm met maandverbanden en nachtverbanden). Naast dat ze goed bruikbaar zijn tijdens je menstruatie kun je de inlegkruisjes ook gebruiken als back-up naast je cup, bij incontinentieproblemen of wanneer je veel afscheiding verliest. Ze zijn veilig te gebruiken tijdens een zwangerschap.

Ze zijn verkrijgbaar van diverse merken, waaronder Made by Lotte, ImseVimse, Ella's House, Bamboolik, Culla di Teby, Myllymuksut en Blümchen. Je kunt kiezen uit 3 types sluiting, drukknopen, klittenband of geen sluiting zoals een vouwverband. Ook kun je kiezen of je een PUL laag wil of liever een fleece laag. Gebruik de filter aan de linkerkant om snel te filteren op jouw wensen.