Resultaat 1–30 van de 44 resultaten wordt getoond

Wasbaar maandverband is een duurzaam en fijn alternatief voor wegwerp maandverband. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, katoen of hennep. Hierdoor broeit het niet, heb je minder kans op schimmelinfecties en krijgen veel vrouwen minder last van menstruatie-klachten. Je kunt ze veilig gebruiken tijdens een zwangerschap omdat er geen schadelijke stoffen in aanwezig zijn. Bij ons vind je diverse merken, sluitingen, formaten en kleuren. Aan de linkerkant van de pagina kun je gebruik maken van de filter. Filter eenvoudig op materiaal, sluiting of het wel of niet aanwezig zijn van PUL.

Op de informatiepagina vind je een absorptie-tabel van alle soorten wasbare maandverbanden.


Wasbaar maandverband

Wasbare maandverbanden zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, hennep, bamboe of een mix van deze materialen. Door deze lagen stof krijg je een goed absorberende kern wat praktisch is tijdens een menstruatie of bij incontinentieproblemen. Wij krijgen veel feedback (en ook een persoonlijke ervaring) dat menstruatie-klachten zoals buikpijn en bloedverlies drastisch verminderen, een fijn gevolg

Met wasbaar maandverband verminder je je afvalproductie en bespaar je geld doordat je het keer op keer kunt hergebruiken. Je hebt minder maandverband nodig voor een langere periode, wanneer je minimaal 10 tot 12 maandverbanden hebt kun je je menstruatie doorkomen (icm inlegkruisjes en nachtverband) Ze zijn te gebruiken tijdens je menstruatie en ook voor het opvangen van urine. Ze zijn veilig te gebruiken tijdens een zwangerschap.

Ze zijn verkrijgbaar van diverse merken, waaronder Made by Lotte, ImseVimse, Ella's House, Bamboolik, Culla di Teby, Myllymuksut en Blümchen. Je kunt kiezen uit 3 types sluiting, drukknopen, klittenband of geen sluiting zoals een vouwverband. Ook kun je kiezen of je een PUL laag wil of liever een fleece laag. Gebruik de filter aan de linkerkant om snel te filteren op jouw wensen.