Een duurzamer alternatief voor wegwerp maandverbanden (en tampons) zijn wasbare verbanden. Deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen met een waterdichte laag van PUL of fleece. Doordat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen broeit het niet, verkleint het de kans op schimmelinfecties en ervaren veel vrouwen minder menstruatie-klachten dan met wegwerp producten. Naast dat het voor je lijf aanzienlijk prettiger is, bespaar je er een veel geld en afval mee. Wij verkopen diverse formaten wasbare verbanden: inlegkruisjes, maandverbanden, nachtverbanden en kraamverbanden. Daarnaast hebben wij labiapads en wasbare tampons in ons assortiment. 

Menstruatieondergoed is het nieuwste product om je op een duurzame manier te beschermen tijdens je menstruatie. Gemaakt om je zeker en onbelemmerd te voelen tijdens je menstruatie. Wij verkopen op dit moment alleen het menstruatieondergoed van Imse omdat dit gemaakt is van katoen en op 60 graden wasbaar is. Katoen is ademend en geeft minder kans op schimmelinfecties dan synthetische materialen. Wassen op 60 graden is belangrijk omdat je hiermee zeker bent dat er geen bacteriën en nare geurtjes achterblijven in het ondergoed.

Ben je opzoek naar een wasinstructie voor wasbare maandverbanden en menstruatieondergoed? Die vind je hier.


Wasbare verbanden

Wasbare verbanden zijn verkrijgbaar in diverse formaten, aangepast aan de hoeveelheid die ze moeten absorberen. Wasbare inlegkruisjes zijn goed geschikt voor de lichte dagen, of als back-up naast je cup. Wasbaar maandverband gebruik je bij je normale dagen van je menstruatie of lichte nachten. Nachtverband is goed geschikt voor de nachten, of overdag wanneer je veel vloeit. Speciaal voor pas bevallen vrouwen bestaat er ook wasbaar kraamverband. Een labiapad gebruik je bij incontinentieproblemen of om het vloeien beter te begeleiden en zo evenredig in je verband te vloeien. Als laatste heb je wasbare tampons die je op dezelfde manier gebruikt als een wegwerp tampon.

Afval menstruatie-producten

Wanneer je uit-gaat van een gemiddelde menstruatie verbruik je als vrouw 30 tot 50 wegwerp menstruatie-producten per cyclus, per jaar zijn dit er 360 tot 600 die je elke keer weer weggooit. Wanneer je dit doorberekent naar de gemiddelde periode die een vrouw menstrueert kom je al gauw rond de 10.000 wegwerp menstruatie-producten uit. Het verwerken van al dit afval kost veel energie en duurt vele jaren. Zonde van onze mooie planeet en zonde van je portemonnee, want het kost veel geld.

Als je de overstapt maakt op wasbare verbanden heb je aanzienlijk minder nodig, omdat het jaren mee-gaat. Bij goed gebruik van je wasbare producten kun je er 8 tot 10 jaar mee vooruit. Advies voor het volledig gebruiken van wasbare alternatieven qua aantallen is: 6 tot 8 inlegkruisjes, 9 tot 12 maandverbanden en 6 tot 8 nachtverbanden. Bij het gebruik van wasbare tampons kom je op: 6 tot 8 lichte tampons, 9 tot 12 medium tampons en 6 tot 8 zware tampons. Dit is een gemiddelde hoeveelheid, je kunt prima starten met minder en uitbreiden waar nodig.

Labia pads

Naast diverse wasbare verbanden en tampons hebben we ook labia pads in ons assortiment. Een labia pad gebruik je onder andere voor heel lichte dagen van je menstruatie, bij verlies van afscheiding, bij lichte incontinentie-problemen of als back-up naast je cup. Een labia pad is uitzonderlijk goed geschikt om het vloeien tijdens je menstruatie beter te geleiden. Je vouwt hem dubbel tussen je schaamlippen zodat hij het bloeden beter kan verdelen over je wasbare maandverband.