Over Mooregreen


MooreGreen is een éénvrouws bedrijf gestart vanuit een passie voor groen. De kiem hiervoor werd gelegd toen ik nog met mijn man nog in Groot-Brittanië woonde. Uit interesse kocht ik een magazine over groen ouderschap. Daarna volgden de eerste stappen op het 'groene pad', zoals groene electriciteit. Toen onze kinderen zich aandienden, herinnerde ik me het blad weer en de wasbare luiers die ik hierin had gezien. Aan het bestellen en uitproberen dus! Onze oudste is nu bijna 4 en ik ben intussen verslaafd geraakt aan de wasbare luiers. Of de wasbare luiers aan mij, ik weet het niet. Mijn man heeft ook meegedaan met deze actie. Zo hebben we samen geld bespaard en het milieu minder belast + er een nieuwe passie bijgekregen.

Alle ervaringen met het gebruik van wasbare luiers en andere ‘groene’ producten zou ik graag willen delen. Daarom ben ik voor mijn bedrijf op zoek gegaan naar duurzame alternatieven voor wat er op de markt heden-ten-dage te krijgen valt.

Producten worden eerst geselecteerd op kwaliteit (voor de luiers; wordt er wel wat opgevangen, want daar zijn ze voor, en is dat ook goed te noemen?).

Daarnaast op fabrieksproces. Waar worden de luiers gemaakt en hoe wordt er met werkomstandigheden omgegaan? Hierop zijn veel merken, voor mij veel ook onverwacht, toch afgevallen. Omdat ze toch in China gemaakt werden, zonder goede check op de fabriek, of simpel omdat de fabrikant niet open wilde zijn over het proces of de omstandigheden in de fabriek.

Een ander criterium is het materiaal waarvan het product is gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld niet veel alles-in-één luiers van biologische katoen, die ook nog eens snel drogen. Voor mij een reden lang op zoek te gaan en uitgebreid te testen en... met resultaat: SmartBottoms!

Zelf zie ik ons gezin als onderweg op het pad van de duurzaamheid. We kijken hierbij naar onze omstandigheden en budget. Met klachten na de laatste bevalling was het lastig traplopen en hebben we toch een droger aangeschaft. Nu het beter gaat, wordt deze steeds minder gebruikt. We kijken naar wat we kunnen doen binnen ons budget en de beschikbare tijd en dat valt nog wel eens tegen,of mee, net hoe je het bekijkt. We willen daarom aanmoedigen het vooral ook leuk en interessant te houden en te kijken naar wat er mogelijk is in jou situatie en je goed te voelen over wat jij wilt en kunt doen.

Zoals ik al zei, ik ben verslaafd geraakt aan wasbare luiers, misschien jij/jullie ook?

Naast luiers, verkoop ik ook andere producten in de ‘groene hoek’. Check it out! Have a look!


Hartelijke groet,

Rianne Moore