Over Mooregreen

Natuurlijke en herbruikbare producten voor de hele familie

Mooregreen.nl is in 2013 opgericht om de naamsbekendheid van wasbare luiers in Nederland te vergroten en bij te dragen aan een duurzamere maatschappij. De naam Mooregreen is afgeleid van de achternaam van de oprichtster, Rianne Moore. Geen foute vertaling dus, maar een stukje persoonlijkheid dat bij Mooregreen past.

In de beginjaren van Mooregreen, bestond de webshop enkel uit wasbare luiers, maar inmiddels beschikken we naast wasbare luiers ook over een groot aanbod wasbare producten voor de vrouw. Het is ons doel om op korte termijn zero waste artikelen en natuurlijke verzorgingsproducten toe te voegen aan ons assortiment. Dit sterkt ons in onze missie om natuurlijke en herbruikbare producten voor de hele familie toegankelijk te maken.

Bekijk ons aanbod wasbare luiers en ons aanbod wasbare producten voor de vrouw.

Hi, ik ben Mariëlle! Moeder van vier en eigenaar van Mooregreen.nl

mooregreen oktober2021 5

Als moeder van vier kinderen weet ik dat het een flinke uitdaging is om naast de gezellige chaos die iedere dag met zich meebrengt, de was bij te houden. Laat staan dat je ook nog gebruik zou maken van wasbare luiers… Ik hoor het je denken.

De ontzettend grote berg met afval die wij door het gebruik van wegwerpluiers als gezin veroorzaakte, begon met de komst van ieder kind meer aan mij te knagen. Tijdens mijn eerste twee zwangerschappen wist ik niet eens van de moderne wasbare luier af. Nadat ik zelf all-the-way wasbaar ben gegaan, ontstond een nieuwe passie: wasbare luiers!

Inmiddels kan ik mij ervaringsexpert noemen en weet ik dat wasbare luiers dé milieuvriendelijke, natuurlijke, mooie en gemakkelijke optie kunnen zijn! Sinds eind 2020 ben ik de nieuwe eigenaar van Mooregreen. Het is mijn persoonlijke missie om het eerlijke verhaal over wasbare luiers met je te delen en om de bekendheid van wasbare luiers in Nederland verder te vergroten.

Op Mooregreen.nl en mijn Instagrampagina @mooregreen.lieveluiers deel ik het eerlijke verhaal over wasbare luiers. Twijfel je nog of heb je een vraag? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘waarom wasbare luiers’ of bij de ‘veel gestelde vragen’.

Mijn verhaal

“Wasbare luiers zijn in Nederland niet de norm. Veel mensen kennen het niet eens. In mijn ogen is dat zonde! Dat ik nu met mijn eigen webshops bij kan dragen aan het vergroten van de naamsbekendheid, dat vind ik geweldig.”

Ik ben Mariëlle, 37 jaar oud en gelukkig getrouwd met Stefan. Wij hebben samen 4 kinderen.

Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik in combinatie met mijn studie 10 jaar in de accountancy gewerkt. De zakelijke wereld bleek niet bij mij te passen. Ik raakte gestrest van de werkomgeving. Daarnaast draaide het werk voornamelijk om regeltjes en niet om mensen, dat paste niet bij mij.

Gelukkig heb ik een lieve man die mij steunde in mijn keuze om Psychologie te gaan studeren. Ik heb altijd al een interesse gehad voor psychologie en ik voelde mij direct thuis in dit nieuw ingeslagen pad.

Tijdens mijn studie werden onze eerste twee kinderen geboren. Toen de oudste anderhalf was, merkte ik dat zijn spraak niet ontwikkelde ‘zoals het hoort’. Door mijn studie wist ik waar ik op kon letten waardoor ik dit erg vroeg doorhad. Bij het Consultatiebureau namen ze mij gelukkig meteen serieus waardoor we een onderzoekstraject ingingen.

De zorg voor twee kinderen, het onderzoekstraject met alle afspraken, het bleek niet meer te combineren met mijn studie. Mijn Bachelor heb ik afgemaakt, maar mijn Master niet. Met zorg en aandacht aanwezig zijn voor mijn kinderen, was op dat moment belangrijker dan mijn studie. Ondanks dat ik dit echt geen makkelijke keuze vond, werd ik thuisblijfmoeder.

Tijdens de zwangerschap van ons derde kindje – een jaar later – maakte ik voor het eerst kennis met de moderne wasbare luier. Ik wist tot dat moment niet eens van het bestaan van wasbare luiers af. Toen ik mij erin had verdiept, leek het me fantastisch:

  • Geen afval,
  • Natuurlijk materiaal,
  • Mooie printjes,
  • Altijd luiers in huis

Waarom weet niet iedereen dit?! Was mijn conclusie.

Ik had één grote ‘maar’: de was.

Met drie kinderen verwachtte ik al een enorme hoeveelheid was, de wasmachine stond op zolder, mijn man was aan het werk, de kinderen kon ik vanwege het gedrag van de oudste niet alleen laten, ik was onwijs vermoeid… ik parkeerde het idee tot ik er klaar voor was.

Dat moment kwam tijdens de zwangerschap van ons vierde kindje. Steeds meer stoorde ik me aan het afval van de wegwerpluiers. Onze Kliko zat binnen no time vol, mijn man moest regelmatig naar de winkel omdat één van de drie maten luiers (!) weer op bleken en nog maar niet te spreken over het geld dat wij wekelijks kwijt waren aan wegwerpluiers.

Dit moest anders!

Halverwege de zwangerschap ben ik voor alle drie de kinderen overgestapt op wasbare luiers. Hup, cold turkey: all the way! Volledig wasbaar. Onze jongste droeg vanaf de geboorte al wasbare luiers!

De oudste twee vonden de luiers geweldig. Achteraf was het niet erg verstandig om alles tegelijk te kopen, maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb…

Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze! Het voelt veel beter om deze duurzame optie te kiezen. Oh en, heb je al die leuke printjes al gezien?

Naast mijn vier kinderen werd ook een nieuwe passie geboren: wasbare luiers!

Ik kon me al uren vermaken met het afstruinen van webshops met handgemaakte kleertjes. Nu kwamen daar de wasbare luiers bij.

Naast de zorg van de kinderen, wilde ik graag weer iets om handen. Met mijn man had ik het al eens over een eigen webshop gehad, maar onze plannen waren nog niet concreet. Toch kwam daar ineens de kans die ik wel moest grijpen. De eigenaresse van Lieveluiers.nl zette haar webshop te koop.

Na één dag (of nog niet eens…) goed nadenken, was ik eruit. Ik heb een e-mail gestuurd en niet veel later was het definitief. De eigenaresse wilde de webshop graag aan mij overdragen. Ik had een eigen webshop!

Er komt zo veel kijken bij het hebben van een webshop. Het duurt echt even voordat je hier je eigen weg in hebt gevonden. Gelukkig vond (vind!) ik het zó leuk. Ik bleef enthousiast.

Toen ik zag dat Mooregreen ook verkocht werd, heb ik haar (met enig aansporen van mijn man) een berichtje gestuurd. Ook zij was enthousiast en zag kansen voor de webshops als zij samen verder zouden gaan. Eind 2020 had ik niet één, maar twee webshops.

De samenvoeging van de twee webshops is in gang gezet. Daardoor kun je binnenkort voor beide assortimenten bij Mooregreen terecht. Zowel voor jou als klant als voor mij praktisch. Al je favoriete merken zijn straks in één webshop te vinden!

Wasbare luiers zijn in Nederland niet de norm. Veel mensen kennen het niet eens. In mijn ogen is dat zonde! Dat ik nu met mijn eigen webshops bij kan dragen aan het vergroten van de naamsbekendheid, dat vind ik geweldig.

Het is mijn persoonlijke missie om het eerlijke verhaal over wasbare luiers met je te delen. Want ondanks dat de voordelen véél zwaarder wegen dan de nadelen, gaat het niet altijd over rozen. Maar is dat niet überhaupt als je kleine kinderen hebt? 😉