Toont alle 4 resultaten

Voor je je wolbroek kan gebruiken, dien je hem te lanoliseren. Ook na elke wasbeurt moet je hem lanoliseren. Lanoliseren doe je met lanoline zeep en lanoline.


Lanoliseren en wassen

Een wolbroek is het ideale overbroekje voor grote kinderen en veelplassers. Vooral voor de nachten is dit een geliefde optie. Een wolbroek maak je waterdicht door hem te lanoliseren en wassen met lanoline en lanoline zeep.

Hoe lanoliseer je een wolbroek?

Lanoliseren doe je door een badje te maken met lanoline en een beetje lanoline zeep, wolwaszeep of een druppel baby zeep. Daarin stop je je wolbroek binnenstebuiten en laat je enkele uren tot een nacht staan. De lanoline zal in je wolbroek trekken en vormt hiermee een waterdichte laag. Je dient dit proces te herhalen na het wassen en zodra je wolbroek begint te lekken. Een uitgebreide beschrijving vind je onder het kopje Wolbroek lanoliseren

Lanoline zeep en lanoline

Lanoline zeep vindt je zowel in vaste vorm, als in een vloeibare vorm. Beide zijn verkrijgbaar in diverse geuren welke een subtiele en zachte geur hebben. Lanoline vindt je in diverse formaten, van kleine potjes van 120 ml tot grootverbruikers potten van 1 kilo. Deze producten zijn zonder chemische toevoegingen en 100% puur.

Een beschrijving hoe je je wolbroek kunt lanoliseren en wassen vindt je hier.

Merken

Lanoline producten vind je van Sheepish grind. De vlekkenverwijderaar is van ImseVimse