Absorptietabel wasbare zoogcompressen

Absorptietabel wasbare zoogcompressen

Wanneer je in verwachting bent en graag borstvoeding wil geven, of al borstvoeding mag geven aan je kindje kun je soms te maken hebben met lekkende borsten. Dit kan vervelend zijn omdat je dan natte plekken in je bh en eventueel shirt krijgt wat aan de buitenkant te zien is, niet fijn! Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van wasbare zoogcompressen. Wasbare zoogcompressen zijn een duurzaam alternatief van de wegwerp zoogcompressen. Maar welke kies je dan? Bij Mooregreen hebben we daarom een absorptietabel wasbare zoogcompressen gemaakt. In deze tabel vind je veel informatie zoals hoeveel ze absorberen, hoe groot ze zijn, van welk materiaal ze zijn gemaakt, in welk land ze geproduceerd worden en of het een PUL of fleece laag als waterdichte laag heeft. Op deze manier kun je snel en gemakkelijker kiezen welke het beste bij jou zal passen.

Om te meten hoeveel stof kan opnemen zijn diverse meet manieren beschikbaar. Wij hebben besloten 1 manier te hanteren voor alle wasbare zoogcompressen (en ook de wasbare luiers, boosters en verbanden) in ons assortiment, om ze zo goed met elkaar te kunnen vergelijken. Met deze test hebben we het minimale absorptie vermogen van de wasbare zoogcompressen bepaald. De zoogcompressen zijn allemaal eerst droog gewogen. Daarna zijn ze in de wasmachine gegaan voor een wasbeurt op 40 graden, deze temperatuur ligt het dichtste bij de temperatuur van de mens, en dus de melk. Om goed te meten is het belangrijk om de temperaturen zo dicht mogelijk bij het echt te berekenen. Tijdens deze spoelbeurt wordt er gecentrifugeerd op 400 toeren. Na deze spoelbeurt worden alle zoogcompressen wederom gewogen. Beide bedragen van elkaar afgetrokken en dat is de minimale opname snelheid.

Wasbare zoogcompressen

Hier vind je alle wasbare zoogcompressen uit het Mooregreen assortiment. Het absorptievermogen is een minimum en berekend per enkele zoogcompres.

Wasbare zoogcompressen Afmeting Absorptie vermogen Materiaal PUL of fleece Productieland
Culla di Teby 10 cm 8 ml Katoen PUL Italië
Ella’s House 10,5 cm 8 ml Hennep, katoen Fleece Tsjechië
ImseVimse 12 cm 10 ml Biologisch katoen Fleece Letland
Little Lamb 11 cm 11 cm 9 ml Bamboe PUL Turkije
Little Lamb 13 cm 13 cm 11 ml Bamboe PUL Turkije
Mooregreen 10 cm 10 cm 10 ml Hennep, flanel en bamboe PUL Nederland
Mooregreen 12 cm 12 cm 16 ml Hennep, flanel en bamboe PUL Nederland
Myllymuksut 10 cm 10 cm 8 ml Bamboe, katoen, polyester en hennep PUL Finland
Myllymuksut 12 cm 12 cm 15 ml Bamboe, katoen, polyester en hennep PUL Finland

Uitleg absorptietabel wasbare zoogcompressen

Product
In deze kolom vind je het product, de merknaam en eventueel welke maat waar het om gaat.

Maat
In deze kolom vind je de afmetingen van de wasbare zoogcompressen. De maatvoering gaat per centimeter.

Absorptie vermogen
In deze kolom vind je de hoeveelheid die de zoogcompres kan absorberen. Ze zijn allemaal op dezelfde manier getest, droog gewogen en dan gewassen op 40 graden en 400 toeren gecentrifugeerd. Hierna zijn ze weer opnieuw gewogen. Het verschil tussen beide wegingen is het aantal milliliter dat een zoogcompres minimaal kan opnemen. 1 milliliter staat namelijk gelijk aan 1 gram bij water en melk (het soortelijk gewicht is hetzelfde)

Het absorptie vermogen is dus een minimaal absorptie vermogen, ze nemen veel meer op dan dit maar dat is lastig om een eerlijke meting mee uit te voeren.

Materiaal
In deze kolom zie je uit welk materiaal de herbruikbare zoogcompressen bestaan. Sommige zoogcompressen zijn volledig gemaakt van natuurlijke materialen, terwijl anderen wel polyester bevatten.

Productieland
In deze kolom vind je waar de herbruikbare zoogcompres van is gemaakt. Het land waar het product vandaan komt is namelijk in sommige gevallen niet het land waar het product is gemaakt. Wel is er controle op de manier van maken van alle producten, al is het in andere landen dan Europese landen.

Certificering
In deze kolom vind je of de compressen in het bezit is van een specifiek certificaat. Je hebt diverse certificaten voor de stof welke gebruikt wordt bij stof zoals het OEKO-TEX of GOTS certificaat. Deze certificaten vertellen ons hoe het materiaal is gemaakt en aan welke eisen het voldoet.

OEKO-TEX standard 100
OEKO-TEX is een textiel certificaat welke behaald kan worden wanneer de stof gemaakt is met beperkt gebruik van schadelijke stoffen. Dit certificaat wordt voornamelijk behaald voor kleding en textiel en hierbij wordt gekeken naar het gebruiksdoel. Hoe dichter het product op de huid zit, hoe strenger de regels. Wasbare luiers vallen in de strengste categorie. Een OEKO-TEX certificaat is 1 jaar geldig en moet elk jaar opnieuw behaald worden.

GOTS
Een GOTS certificaat verteld ons dat dit product verwerkt is met minimaal 70% (of 95%) biologische grondstoffen. Dit internationale keurmerk stelt eisen aan zowel de productie als de verdere verwerking van de stof. Zo mogen er geen genetisch gemodificeerde organismen gebruikt worden en geen kunstmest. Daarnaast hebben ze milieueisen voor de verwerking van de vezel tot het kledingstuk, de arbeidsomstandigheden en eerlijk loon in de productie fase.

 

Copyright: Alle teksten, foto’s en filmpjes zijn door Mooregreen gemaakt en eigendom van Mooregreen. Teksten,  foto’s en filmpjes mogen niet worden gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Mooregreen.